Att tänka på när du reser med teknikprylar

Alla har vi teknikprylarna som alltid följer med när vi är ute och reser. Mobilen är ju något alla har med sig så klart, men även surfplattor, laptops, kameror och annat i teknikväg kan komma att följa med på resan. Och finner du dig själv dra med både det ena och det andra i denna kategori kan du vilja ta del av tipsen nedan för att få en bättre upplevelse i vissa avseenden.

Ha alltid en powerbank med dig

En powerbank är något som alla bör ha med sig när de är ute och reser. Oavsett hur få eller många teknikprylar du drar med dig finns det en otrolig trygghet i vetskapen om att börjar batteriet bli lågt kan du ladda upp den utan tillgång till ett vägguttag eller att du behöver stanna upp och vänta. Powerbanks finns i många olika varianter idag och du kan lätt hitta en som passar dina behov bäst.

Skaffa en kabelväska

Är du en av dem som ofta reser med många teknikprylar betyder det troligtvis att du också har med dig en hel del kablar och adaptrar. Du har säkert upplevt irritationen av att försöka lägga dessa kablar i väskan på ett sätt så de inte trasslas eller så du enkelt kan ta fram specifikt den du behöver och inte de andra, bara för att bli besviken på resultatet. Men om du bara skaffar dig en ordentlig kabelväska där du enkelt kan organisera allt.

Ta backup på allt

Att hålla innehållet i sin mobil och dator säkert ska ju alltid vara fokus när du är ute och reser. Men utifall att något skulle bli stulet, gå sönder eller bara tappas bort, är det klokt att ha tagit backup på allt redan innan du reste iväg. Det finns flera olika tjänster på nätet som låter dig ta backup av all din data. Skulle enheten i fråga gå förlorad har du då kvar allt det viktigaste ändå.