Fixa underhållningen ombord på planet

Att flyga till Thailand, eller någon annan långväga destination för den delen, är sällan en dans på rosor. Något som påverkar många är just tristessen av långa flygresor. För att motverka denna är det klokt att försöka planera sin egen underhållning i förväg. Här kommer några populära förslag.

Samtala med stolsgrannen

Det är sällan man flyger utan att ha någon som sitter bredvid en och under en flygresa som tar många timmar har man ett perfekt tillfälle att prata med sin stolsgranne emellanåt. Att ignorera dem under hela flygresan kan faktiskt bli mer pinsamt än att försöka öppna upp kommunikationerna. Sitter man bredvid någon man känner är det ju självklart att samtala under resan, men det är fortfarande inget man håller igång hela resan lång.

Titta på film eller serier

Vi långa flygresor idag har vi ofta tillgång till flygplanets inbyggda underhållningssystem där man kan välja mellan en mängd olika filmer och tv-serier. Det kan ofta finnas ett riktigt bra utbud av de senaste releaserna dessutom. Detta är något som har hållit många resenärer underhållna flera timmar i sträck. Ofta kan man kolla upp utbudet i förhand på flygbolagets webbplats. Hittar man dock inget som riktigt tilltalar en gäller det att utforska andra alternativ.

Spela spel

Spel av olika slag är också ett utmärkt sätt att underhålla sig ett tag. Och det finns ju spel av alla möjliga  slag att välja mellan idag. Allt från djupa strategispel till casinospel där man kan försöka kamma hem storvinsten. För att kunna spela måste man ju dock ha något att spela på. Mobilen är ofta perfekt med tanke på utrymmet man kan att arbeta med ombord på planet. Men en surfplatta eller laptop kan också fungera bra. Har man en handhållen konsol som kanske en Nintendo Switch passar de också riktigt bra .

Läsa (eller lyssna på) en bok

Böcker är ett klassiskt tidsfördriv när man flyger och det finns ofta en bokhandel på flygplatser där man kan impulsköpa om man glömt att ta med sig. Ett alternativ till den traditionella boken är ljudboken och utbudet av ljudböcker är otroligt stort idag.