Tips när du ska flyga till Thailand

En resa till Thailand kan ta alltifrån 12-24 timmar beroende på mellanlandningar. Det är alltså ingen resa man bokar in som weekend. De som åker till Thailand är borta åtminstone en vecka, gärna en månad. Att flyga går snabbast men det är sannerligen inte det bekvämaste. Testa några av de här sakerna för att få en lite bättre resa!

Hotell innan flyget

Om du har tiden rekommenderar vi verkligen att du spenderar sista natten innan avresa på ett hotell. Res inte direkt hemifrån till flygplatsen, speciellt inte om du har en bit att köra. Bor du norrut och behöver åka bil i flera timmar innan du kommer till flygplatsen är det skönt att koppla av och få en god natts sömn innan du ska sitta på ett plan i ett halvt dygn. Elite Hotels finns i de flesta stora städer och har rum för den som vill leva i lyx och flärd, och för dem som bara behöver en skön säng och en härlig frukost dagen efter.

Bli bekväm

Försök att hitta ett sätt att sitta bekvämt. Du kan ta med en uppblåsbar kudde i handbagaget och försöka sova. Receptfria åksjuketabletter har en fin bieffekt, majoriteten blir trött av dem. Ta med en extra tjocktröja, luften i flygplanet är kallare än nere på marken. Tröjan kan också agera filt under tuppluren. Försök att röra på dig när du får chansen. Vandra i korridoren eller stå upp vid din egen plats. Stretch medan du sitter ned och spänn musklerna. Du blir mjukare i kroppen och minskar risken för blodproppar. Det kan också vara bra att ta på stödstrumpor för blodcirkulationens skull.

Underhållning

För att orka med gäller det att har något att göra. En bok är underhållning för flera timmar framöver men reser du på kvällen kanske personen bredvid dig inte uppskattar att taklamporna är tända. Eller så använder du Netflixs nedladdningsfunktion. Så länge du har ett medlemskap kan du ladda ner hela serier på din surfplatta och titta på den offline.